Jste zde

17. ročník festivalu Literární Zarafest

17. ročník festivalu Literární Zarafest v Děčíně.

Ve čtvrtek 31. 8. 2017 začínáme v 19.00 výstavou Abendland v Ukradené galerii v Podmoklech. Ve 20.00 pokračujeme v Baru Bodenbach programem Básníci Perplex - Miroslav Černý, Radek Glabazňa, J.H. Kalif. Očekáváme také Českou televizi.

V pátek 1. 9. 2017 otevřeme po pěti letech a pouze na jeden den prázdnou podmokelskou knihovnu. Velmi děkujeme magistrátu za tuto možnost. V 15.00 zde zprovozníme příležitostnou kavárnu Mezi domy. Budete si moci dům prohlédnout, před tím než začne jeho přestavba coby úřadovny magistrátu. V interiéru bude nainstalovaná výstava art brutového umělce Oty Prouzy. Literární a hudební program spustíme kolem 19.00. Autorská čtení budou mít Simona Martínková Racková, Vít Janota, Irena Dousková, Petr Čermáček, Teodor Kravál. Na citeru bude hrát varnsdorfský hráč Michal Mülller.

Moderuje Dan Jedlička.

Zároveň se v 17.00 koná vernisáž výstavy Oty Prouzy v galerii Artmaterial.cz v Zámecké ulici, kterou připravil stejně jako paralelní výstavu v Podmoklech Jaromír Typlt. Výstava v Artmaterial.cz potrvá celé září.

V sobotu 2. 9. 2017 jsme tradičně v Růžové zahradě děčínského zámku. Začínáme v 15.00. Autoři: Jitka M. Srbová, Robert Janda, Dora Kaprálová, Vojtěch Kučera, Bogdan Trojak, Kateřina Tučková. Přibližně od 19.00 vystoupí Ladě a Munroe.

V sala terreně najdete pro děti i dospělé tvořivé dílny Lebandurka a Nákladní vlaky Martiny Tesařové.

Moderuje Josef Straka.

Pořadatelem festivalu je Děčínsko-podmokelská vlastivědná společnost

Grafický design je dílem Beth Tonder (Lab70), která použila kresby Oty Prouzy.

Za spolupráci děkujeme galerii Artmaterial.cz, Baru Bodenbach, Zámku Děčín, kavárnám Mezi domy a Na cestě a realitní kanceláři Vesta.

Za finanční podporu děkujeme Ministerstvu kultury a Statutárnímu městu Děčín

Zarabook 2017 budeme rozdávat ke vstupence.

Další informace najdete na www.zarafest.cz nebo na fb stránce Děčínsko-podmokelské vlastivědné společnosti.

Radek Fridrich a Otto Chmelík, zarakurátoři 2017

Příloha: